Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Je werknemers kunnen hun gsm-nummer meenemen bij het einde van de arbeidsovereenkomst

Vanaf januari 2024 kunnen je werknemers je vragen dat je het mobiele nummer dat ze vóór de ondertekening van de arbeidsovereenkomst hadden teruggeeft. Je werknemer moet een schriftelijke aanvraag indienen binnen de maand na het einde van de arbeidsovereenkomst.

3 januari 2024

Waar gaat dit over?

Bij het sluiten van een arbeidsovereenkomst ken je je werknemers soms een voordeel toe zoals een gsm/smartphone en een abonnement. Als je werknemer op dat moment al een telefoon en een mobiel nummer heeft, geeft hij er vaak de voorkeur aan dat jij het telefoonabonnement voor je rekening neemt. Zo kan de werknemer zijn mobiele nummer behouden, dat al bij iedereen bekend is.

Als je echter het mobiele nummer van je werknemer voor je rekening neemt, wordt dat nummer niet alleen zijn privénummer, maar ook zijn mobiele nummer. En als werkgever heb je het recht om dit nummer te houden na afloop van de arbeidsovereenkomst.

Hoewel veel werkgevers hun werknemers de mogelijkheid geven om hun telefoonnummer terug te nemen, is dit in sommige relatief concurrentiële sectoren minder vanzelfsprekend. Daarom wordt voor de werkgever de verplichting ingevoerd om het telefoonnummer terug te geven als de werknemer dat vraagt.

Hoe moet je werknemer deze teruggave aanvragen?

Als je werknemer vraagt dat je hem het mobiele nummer teruggeeft dat hij vóór de aanvang van de arbeidsovereenkomst had, ben je sinds 1 januari 2024 verplicht om hierop in te gaan. Uiteraard moet je werknemer wel de juiste procedure volgen.

Om de teruggave aan te vragen, moet je (voormalige) werknemer je een schriftelijke en gedateerde aanvraag sturen. Hij moet die aanvraag insturen binnen een maand na de einddatum van de arbeidsovereenkomst.

Als je (voormalige) werknemer deze procedure correct volgt, kan je dus niet weigeren om het nummer terug te geven.

Wat doet Securex voor jou?

Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met je Legal Advisor via myHR@securex.be.

Bron

Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met je Legal Advisor via myHR@securex.be.

Bron

 

Verplichtingen als werkgever
Loonbeleid optimaliseren