Met Fit for Change van Securex ben je als ondernemer altijd klaar voor verandering. We bieden concrete oplossingen aan voor de uitdagingen waar je bedrijf vandaag tegenaan loopt. Oplossingen via getuigenissen vanuit de praktijk van Vlaanderen kmo-land.
Psychologe Elke Van Hoof en zuivelproductiechef Heidi Jans getuigen vanuit hun ervaring.
Wees gerust: je bent niet de enige ondernemer of onderneming die bezorgd is over hoe het nu verder moet. Er zijn veel dingen aan de gang die knagen aan het vertrouwen en het welbevinden op het werk. Gaan we in het licht van de stijgende kosten nog kunnen blijven produceren? Moeten de prijzen omhoog? Hoe beïnvloedt de stijgende index de bedrijfsresultaten? En zo zijn er nog veel meer vragen…
In al die jaren dat ik bedrijfsleiders en CEO’s begeleid, heb ik geleerd dat alles altijd goedkomt.
Elke Van Hoof
“Een ondernemer voelt zich verantwoordelijk voor zijn medewerkers. Tegelijk houdt de realiteit hen gevangen en moeten ze de tering naar de nering zetten”, beseft Elke. “In al die jaren dat ik bedrijfsleiders en CEO’s begeleid, heb ik geleerd dat alles altijd goedkomt. En als het vandaag niet goedkomt, dan is dat omdat het werk nog niet af is.”
Zuivelproductiechef Heidi: “Soms moet je tevreden zijn met 7 op 10!”
“Dat is misschien wel het moeilijkste aan ondernemen: het besef dat je werk nooit klaar is”, vindt zuivelproductiechef Heidi Jans. “Sinds juli vorig jaar zijn mijn partner en ik non-stop aan de slag. Alle vormen van ontspanning hebben we opgegeven: geen yoga meer, minder tijd voor familie en vrienden. De dagelijkse wandelingen met onze honden zijn teruggeschroefd naar een keer per week - de kinderen doen dat nu. De computer gaat mee op reis, want alles loopt door, ook wanneer je op vakantie bent.
Maar we weten dat er beterschap op komst is. Van de ervaringen in ons vorige bedrijf heb ik geleerd dat je na 2 jaar in rustiger vaarwater terechtkomt.”
Heidi werkt met prioriteitenlijstjes die ze ook kan loslaten. “Je kan plannen zoveel je wil, de uitvoering loopt vaak anders. Ik probeer te accepteren dat ik niet alles kan doen. Als ik door het bedrijf wandel, klampt iedereen me aan. Ik keur facturen goed, hou het labo mee in het oog en doe zaken met leveranciers. Als er dan eens 2 dagen geen koffie is, dan is dat maar zo. Soms moet je tevreden zijn met 7 op 10.”