Login
Service Contact Lex4You
Login
Werkgevers

Kick-off vaccinatiecampagne

In de strijd tegen het coronavirus heeft de overheid nieuwe maatregelen genomen. Zo hebben ze onder andere de Externe Diensten voor Preventie en Bescherming en de arbeidsartsen nieuwe missies toevertrouwd. Naast testing en tracing krijgen de Externe Diensten er een derde opdracht bij: vaccineren.

Geplaatst op 20 januari 2021

Fase 1: woonzorgcentra

In januari starten onze arbeidsartsen en verpleegkundigen met het toedienen van het Pfizer-vaccin aan het personeel van de woonzorgcentra. De voorlopige planning van de Federale overheidsdienst Volksgezondheid ziet er zo uit:

Essentiële sectoren vanaf april

Voorlopig is het nog onduidelijk waar de hulp van bedrijfsartsen verder dit voorjaar zal gevraagd worden. Die beslissingen moeten nog door de overheid genomen worden.

Vanaf april zou er vermoedelijk opnieuw op de bedrijfsartsen beroep gedaan worden voor de vaccinaties van personen die essentiële maatschappelijke en/of economische functies uitoefenen. Ook dewelke dat precies zijn, moet nog door de overheid bepaald worden. Brandweer, politie en civiele bescherming zullen daar sowieso al bij zijn.

Vanaf juni wordt er verwacht de resterende bevolking te kunnen vaccineren. Dat zal plaatsvinden in een honderdtal vaccinatiecentra die nu opgericht worden in verschillende steden en gemeenten.

Deze planning en dus ook de verwachtingen naar onze externe dienst, wordt beheerd door de overheid en ook zij zijn afhankelijke van o.a. de beschikbaarheid van de verschillende vaccins. De externe dienst van Securex volgt dit uiteraard op de voet op.

Let op: deze nog onzekere planning en de prioriteit die de vaccinatiecampagne krijgt, zou de planning van de eigen activiteiten van onze externe dienst danig in de war kunnen sturen.

Dit zou je ook kunnen interesseren