Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Biztax is nu beschikbaar

Biztax is geopend voor het aanslagjaar 2024 Je kunt nu je aangifte in de vennootschapsbelasting, de rechtspersonenbelasting of de belasting niet-inwoners/vennootschappen indienen. Wie zijn aangifte uiterlijk op 30 augustus 2024 indient, kan rekenen op bepaalde voordelen.

24 mei 2024

Wanneer moet je je aangifte indienen?

In principe heb je tot de laatste dag van de zevende maand die volgt op het afsluiten van het boekjaar de tijd om je aangifte in te dienen.

Als de uiterste datum van indiening van de aangifte echter valt op een zaterdag, zondag of feestdag, dan wordt uitstel verleend tot de eerstvolgende werkdag.

Voor aangiftes met balansdata van 31 december 2023 tot en met 29 februari 2024 is de uiterste indieningsdatum vastgesteld op 30 september 2024.

De modellen van de aangifteformulieren voor de vennootschaps-, en rechtspersonenbelasting en voor de belasting niet-inwoners/vennootschappen voor het aanslagjaar 2024 (inkomsten 2023) werden op 15 april in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd.

Lees meer: "Aangifteformulieren 2024 voor vennootschaps-, rechtspersonenbelasting en belatsing niet-inwoners/vennootschappen gepubliceerd" 

Ontvang je terugbetaling sneller

Wie zijn aangifte ten laatste op 30 augustus 2024 indient, kan bovendien rekenen op een voordeel. Die aangiften worden bij voorrang behandeld.  Zij ontvangen hun terugbetaling sneller, namelijk ten laatste eind december 2024 (tenzij uitzonderingen gelden).

Nieuw aanmeldscherm

Als je inlogt op Biztax om je aangifte in te dienen, kom je op een nieuw aanmeldscherm. Dat geeft nu je verschillende profielen weer. Zo kan je kiezen of je optreedt:

  • In eigen naam
  • In naam van je onderneming

Als je de tweede optie kies, moet je vervolgens aangeven voor welke onderneming je wilt optreden.

Als je enkel in eigen naam kan optreden, hoef je deze stappen niet te doorlopen. Dan word je automatisch doorgestuurd naar Biztax, zonder langs dit aanmeldscherm te passeren.

Bron