Loonbeleid optimaliseren
Verminder de sociale en fiscale druk op de lonen van uw personeel. U kunt dat doen op twee manieren: via fiscale en sociale steunmaatregelen.
Fiscale verminderingen (vrijstellingen doorstorting bedrijfsvoorheffing)
In bepaalde gevallen moet u slechts een deel van de ingehouden bedrijfsvoorheffing op het loon van uw werknemers doorstorten aan de fiscus. Het andere deel mag u bijhouden. Dit is het principe van de fiscale vrijstellingen van doorstorting van bedrijfsvoorheffing. Natuurlijk zijn er aan deze vrijstellingen voorwaarden en formaliteiten verbonden.
RSZ-kortingen van toepassing in alle gewesten
Om beter te kunnen nagaan op welke tewerkstellingsmaatregelen u kunt rekenen bij het aanwerven van een werknemer, geven wij u een overzicht van de belangrijkste RSZ-kortingen die in alle gewesten van toepassing zijn.
Vlaamse steunmaatregelen
Het Vlaams Gewest biedt een aantal RSZ-kortingen aan, waardoor u minder werkgeversbijdragen hoeft te betalen. Bovendien zijn er twee regelingen die het mogelijk maken een aanwervingspremie te ontvangen.
Brusselse steunmaatregelen
Het Brussels Gewest biedt een aantal RSZ-kortingen aan, waardoor u minder werkgeversbijdragen hoeft te betalen. Met de ‘Activa Brussels’-regeling betaalt u minder nettoloon.
Vergelijk de steunmaatregelen per gewest
Vraagt u zich af hoe u te weten komt welke steun u moet aanvragen? En zou u een overzicht willen van de steunmaatregelen per gewest? Raadpleeg onze intergewestelijke tabel!