Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Dien tijdig je opleidingsplannen in

Sinds de arbeidsdeal van 2022 moeten werkgevers uit de privésector met meer dan 20 werknemers jaarlijks een opleidingsplan opmaken en indienen bij de FOD WASO. Vanaf nu is deze online indiening mogelijk. Als werkgever moet je je plannen van 2023 en 2024 indienen uiterlijk tegen 1 maart 2025

Wat is een opleidingsplan?

Een opleidingsplan is een document dat door de werkgever op papier of elektronisch wordt opgesteld. Het somt de opleidingen op die de werkgever binnen zijn onderneming wil aanbieden. In het plan moet je ook uitleggen hoe je focust op specifieke doelgroepen voor wie de toegang tot de arbeidsmarkt moeilijker is.

Het opleidingsplan wordt jaarlijks opgemaakt voor 31 maart. De werkgever met minstens 20 werknemers (in voltijdse equivalenten) moet het bewaren en indienen bij de FOD WASO.

Meer informatie over het opleidingsplan vind je in ons themadossier.

Wat is er nieuw?

De verplichting tot het opmaken en indienen van de opleidingsplannen was reeds ingeschreven in de Wet op de arbeidsdeal van oktober 2022. Alleen waren er nog geen uitvoeringsmodaliteiten hoe deze plannen concreet moesten ingediend worden bij de FOD WASO. Daar komt nu verandering in.

Voor de opleidingsplannen van 2023-2024 wordt nu een speciale termijn voorzien. Zij moeten uiterlijk binnen de zes maanden na inwerkingtreding van de nieuwe bepalingen worden ingediend bij de Directeur- generaal van de Algemene Directie Toezicht van de sociale wetten van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (FOD WASO). Dit is dus uiterlijk tegen 1 maart 2025.

Dit kan via deze online toepassing  transfer.werk.belgie.be. 

De opleidingsplannen voor 2025 en daarna moeten ingediend worden binnen de normale indieningstermijn van één maand vanaf hun inwerkingtreding.

Indien het opleidingsplan persoonlijke gegevens van de werknemers zou bevatten, moet de werkgever deze anonimiseren.

Daarnaast verduidelijkt het koninklijk besluit de mogelijke sectorale bepalingen betreffende het diversiteitsverslag en het actieplan. Het voorziet tevens in modellen die de paritaire comités moeten gebruiken om deze documenten op te stellen.

Inwerkingtreding

Deze bepalingen treden in werking op 2 september 2024, de dag van de publicatie van het besluit in het Belgisch Staatsblad.

Wat doet Securex voor jou?  

Securex kan je bijstaan bij het opmaken van een opleidingsplan. Je kan hiervoor contact nemen met je Securex Legal Advisor via myHr@securex.be. Via deze link vind je alvast een voorbeeld van een opleidingsplan.

Bron