Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

De nieuwe vennootschapsvormen

Op 1 mei 2019 trad de nieuwe vennootschapswetgeving in voege. Een van de meest opvallende zaken van deze wet is de vermindering van het aantal vennootschapsvormen (van 17 naar 4 basisvennootschapsvormen).

21 februari 2024

Als vennootschappen had je tot 31 december 2023 de tijd om je statuten aan te passen. 

Heb je jouw vennootschap niet zelf omgevormd voor 1 januari 2024? Dan krijg je van rechtswege de dichtst aanleunende rechtsvorm.

Vennootschap opgericht na 1 mei 2019

Werd je vennootschap opgericht na 1 mei 2019, dan hoef je niks te doen.

Vennootschappen opgericht sinds 1 mei 2019 vallen nl. automatisch onder de nieuwe wetgeving en de nieuwe vennootschapsvormen.

Vennootschap opgericht voor 1 mei 2019

Werd je vennootschap opgericht voor 1 mei 2019, dan had je tot 31 december 2023 de tijd om je statuten aan te passen aan de nieuwe wetgeving en één van deze nieuwe vennootschapsvormen.

Heb je je statuten en vennootschapsvorm gewijzigd?

We passen dit zo snel als kan aan in onze databank op basis van de gegevens uit het KBO (kruispuntbank voor ondernemingen).

Heb je nog niets ondernomen

Stel je dan zeker nog in orde. Het is altijd beter om zich laattijdig in orde te stellen en risico's van aansprakelijkheid te vermijden dan niets te doen.

Je statuten laten aanpassen aan de nieuwe wetgeving kan je doen via notaris (voor wat betreft BV/CV/NV) ofwel via het ondernemingsloket van Securex (voor wat betreft onderhandse akten zoals VOF,CommV)

Bronnen