Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Voortaan alleen nog elektronische sport- en cultuurcheques

Vanaf 1 juli 2024 worden sport- en cultuurcheques uitsluitend in elektronische vorm uitgegeven. Ze zullen 15 maanden geldig zijn vanaf het moment dat ze ter beschikking worden gesteld van de werknemers, waardoor ze op één lijn komen met maaltijdcheques en ecocheques. Lees meer over deze veranderingen in dit artikel.

18 juni 2024

Wat verandert er?

Vanaf 1 juli 2024 zullen sport- en cultuurcheques niet langer op papier kunnen worden uitgegeven, maar uitsluitend elektronisch.

De sport en cultuurcheques uitgegeven voor 1 juli 2024 behouden hun geldigheidsduur tot 30 september 2024.

Ook de geldigheidsduur van de sport- en cultuurcheques verandert: die gaat in zodra ze effectief ter beschikking van de werknemer worden gesteld en eindigt 15 maanden later.

Bovendien zullen jouw werknemers hun sport- en cultuurcheques binnen drie maanden na het verstrijken ervan opnieuw kunnen laten activeren door de uitgevende onderneming. Daarna zijn ze  opnieuw drie maanden geldig.

Het bedrag en de andere voorwaarden voor de toekenning van sport- en cultuurcheques als belastingvrij sociaal voordeel blijven echter ongewijzigd.

Zo zullen ook de bepalingen inzake goedkeuring, controle en intrekking, die voor maaltijdcheques en ecocheques gelden, van toepassing zijn op elektronische sport- en cultuurcheques.

Het doel van deze wijzigingen is gewoon om de regels voor sport- en cultuurcheques in overeenstemming te brengen met die voor maaltijdcheques en ecocheques.

Wat zijn sport- en cultuurcheques?

Sport- en cultuurcheques zijn een alternatieve vorm van verloning waarmee werkgevers/bedrijven hun werknemers/bedrijfsleiders kunnen verlonen op een manier die zowel fiscaal als sociaal voordelig is.

Voor meer informatie: Hoe worden sport- en cultuurcheques sociaal en fiscaal behandeld?

Als je meer wilt weten over alternatieve beloning, volg dan onze cursus "Slim verlonen, doe je zo”.

Inwerkingtreding

De nieuwe regels gelden voor sport- en cultuurcheques uitgegeven vanaf 1 juli 2024.

Wat kan Securex voor u doen?

Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met je Securex Legal Advisor via myHR@securex.be.

Bronnen

 

 

Geschenken en cheques
Fiscale verminderingen
RSZ-kortingen
Algemene regels rond verlonen