Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Wat brengt de maand juli 2024 op HR-vlak?

Op zondag 21 juli vieren we de nationale feestdag. Op 1 juli wijzigen de Vlaamse en Brusselse doelgroepverminderingen, verhoogt de fietsvergoeding in PC 200 en worden de flexijobs uitgebreid.

26 juni 2024

De fietsvergoeding in PC 200 stijgt

In het sectorakkoord voor de periode 2023-2024 beslisten de sociale partners om de fietsvergoeding te verhogen.
Het bedrag van de fietsvergoeding wordt vanaf 1 juli 2024 opgetrokken tot 0,27 euro per kilometer (in plaats van 0,20 euro). Het maximum aantal kilometers per dag blijft behouden op 40.

Lees meer: "een akkoord in PC 200"

21 juli is een feestdag

Op 21 juli vieren we onze nationale feestdag. Maar opgelet deze feestdag valt op een zondag, vergeet deze dus zeker niet te vervangen als zondag een inactiviteitsdag in jouw onderneming is.
Lees meer: " feestdagen en vervangingsdagen"

Onze tip

Hoewel 11 juli (feestdag Vlaamse gemeenschap) geen wettelijke feestdag is zijn de banken in Vlaanderen gesloten op deze dag. Hou hier zeker rekening mee.
 

Flexijobs nieuwe sectoren

Het toepassingsgebied voor flexi-jobs wordt vanaf 1 juli uitgebreid in de Duitstalige Gemeenschap. Het gaat over het officieel onderwijs, het gesubsidieerd personeel van het door de gemeenschap gesubsidieerd vrij onderwijs, en bepaalde werknemers en werkgevers uit de sport- en cultuursector.

Nieuwigheden doelgroepvermindering Vlaanderen en Brussel.

Vanaf 1 juli 2024 doven de doelgroepverminderingen voor laaggeschoolde jongeren, en zittende en werkzoekende oudere werknemers in Vlaanderen uit. De doelgroepvermindering voor personen zonder recente, duurzame werkervaring wordt vanaf 1 juli 2024 uitgebreid door het schrappen van de leeftijdsvoorwaarden.
"Lees meer: herschikking Vlaamse doelgroepverminderingen vanaf 1 juli 2024"  
Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft besloten om wijzigingen aan te brengen in de bestaande werkgelegenheidssteunmaatregelen om hun doeltreffendheid te verbeteren.
ook hier zijn er vanaf 1 juli heel wat wijzigingen.

"Lees meer: werkgelegenheidssteunmaatregelen en nieuwe werkuitkering in Brussel"

Aanvraag tijdskrediet elektronisch

De aanvragen om uitkeringen voor loopbaanonderbreking, tijdskrediet of thematisch verlof moeten vanaf 1 juli verplicht elektronisch worden ingediend bij de RVA.

"Lees meer op de website van de RVA"

Bronnen