Login
Service Contact Lex4You
Login

Let op! Er worden momenteel frauduleuze e-mails uit naam van Securex verspreid.

Lees onze tips en laat je niet vangen!

Jammer genoeg wordt onze naam momenteel misbruikt door oplichters die proberen persoonlijke gegevens te bemachtigen. Deze oplichterij is op geen enkele manier aan Securex gelinkt!

De veiligheid van onze systemen en het beschermen van klantendata is voor ons een absolute prioriteit. Wij vragen nooit om bankgegevens, paswoorden of andere privégegevens via een link in een e-mail. Hiervoor gebruikt Securex enkel het klantenportaal en de websites bereikbaar via www.securex.eu.

Hier zijn enkele tips om de oplichters te slim af te zijn. En we lichten toe wat je kan doen als je toch het slachtoffer werd van phishing. 

TIPS – laat je niet vangen door phishing

1.    Let op de afzender

Wij versturen enkel mails met als afzender “...@securex.be”.  Alle andere namen of afkortingen komen niet van ons. Voorbeelden van valse afzenders: 

securesex@tixstock.com,
ruggnkepp@t-online.de, 
uberalldk@t-online.de,
noreply@securexbelgie.com, 
noreply@sxbelgie.com
miyoshi@sanogumi.co.jp
postmaster@gotex.be

overheid@bericht.com

voorbeeld van een phishing e-mail:

2.    Klik niet op verdachte links

Hoe weet je of een link verdacht is? Beweeg met je muispijltje over de link in de e-mail om de URL te laten verschijnen. Is dit een verdachte link met vreemde tekens of namen of die niet eindigen op securex.eu, securex.be, securex.nl, securex.fr of securex.lu ? Dan is de e-mail niet van ons. Klik niet op de link!  

3.    Pas op voor berichten met een hoge urgentie

Vraagt de afzender van de e-mail een dringend antwoord of een dringende actie langs jouw kant? Ga hier dan niet op in. Vanuit Securex versturen we geen e-mails met een hoge urgentie. En we zouden jouw account in geen geval zomaar afsluiten of desactiveren. 

4.    Let op schrijffouten

In frauduleuze e-mails staan vaak schrijffouten, drukletters of meervoudige uitroeptekens. Zo een e-mails versturen wij nooit.


Twijfel je over de echtheid van een e-mail?

Neem contact op met onze klantendienst via helpdesk@securex.be  of op het nummer 078 05 90 10.

Heb je een phishing bericht gekregen waar de Securex naam valselijk gebruikt wordt?

Klik zeker niet op de link in de e-mail. Stuur de e-mail door (forward) naar verdacht@safeonweb.be en helpdesk@securex.be. Verwijder daarna de e-mail uit je mailbox. 

Werd je toch slachtoffer van phishing? 

Safe on Web raadt aan om meteen aangifte te doen bij de lokale politie. Daarnaast contacteer je best jouw bank of Card Stop (078 170 170) als je bankgegevens hebt doorgeven, er geld van je bankrekening verdwijnt of als je geld hebt overgemaakt aan een oplichter.


Meer info vind je op de website van Safe on Web: https://www.safeonweb.be/nl/leer-valse-mails-herkennen