Videomarketing kan verschillende vormen aannemen. Denk hierbij onder meer aan:
- demo video’s
- brand video’s
- how-to video’s
- testimonial video’s.
In de loop der jaren zijn video-making-tools steeds toegankelijker geworden en bestaan er een tal van budgetvriendelijke alternatieven.
In deze blog geven we u enkele tips mee, waarmee u geweldige marketing video's kunt maken die passen bij uw (beperkt) budget.
1. Gebruik uw smartphone om een video op te nemen
Het prijskaartje van een professionele videocamera kan al snel oplopen tot enkele duizenden euro’s. Een grote investering. Een budgetvriendelijk, maar nog steeds kwaliteitsvol alternatief is om uw smartphone te gebruiken als camera. Met een recent model komt u tegenwoordig al behoorlijk ver.
Zorg er alleen voor dat u uw smartphonecamera op een stevige ondergrond plaatst om wankele beelden te vermijden.
De smartphone-technologie ontwikkelt zich steeds sneller. De verschillende cameramogelijkheden breiden alsmaar meer uit. Een multi-camera is tegenwoordig de nieuwste norm voor elke smartphone die uitkomt. Dit resulteert in geweldige zoommogelijkheden.
2. Denk na over wat u zelf kunt doen
Het aannemen van een creatieve, doe-het-zelf-attitude kan u een hoop geld besparen.
Met de opkomst van het internet kan iedereen zich verdiepen in een vakgebied dat hem of haar interesseert.
U hoeft bijvoorbeeld niet noodzakelijk een gespecialiseerd videomonteur in te huren om uw video in elkaar te steken. Ga in de plaats daarvan op zoek naar blogs en tutorials en leer bij. Sta open voor het idee om uzelf nieuwe vaardigheden bij te brengen.
Hoor zeker ook eens rond in uw netwerk. Kent u bijvoorbeeld een getalenteerd schrijver? Misschien kan hij/zij zich dan wel ontfermen over het script van uw video.
Op die manier spaart u een behoorlijk bedrag uit aan outsourcing.
3. Hou uw video’s kort en bondig
Het is makkelijker om een budgetvriendelijke video te maken van twee minuten dan een budgetvriendelijke video van tien minuten. Hou uw video’s daarom kort en bondig.
Korte video's houden bovendien ook de aandacht van mensen beter vast dan langere. De ideale lengte voor uw video hangt af van het type video en het platform waarop u deze wilt publiceren, maar over het algemeen is het geen slecht idee om te mikken op twee minuten of minder.
4. Doe beroep op een natuurlijke lichtinval
Met een natuurlijke lichtinval bedoelen we dus al het licht wat van buiten komt. Zonlicht, maar ook het minder directe licht op een grauwe bewolkte dag, of het licht wat door de ramen naar binnen schijnt.
Ook met natuurlijk licht kunt u prachtige beelden maken. Dit is een goede reden om niet meteen te investeren in dure accessoires en eerst eens te kijken naar wat onze omgeving qua belichting te bieden heeft.
U kunt bovendien ook uw voordeel doen met een natuurlijke reflector, zoals een plas water of een raam.
5. Maak gebruik van gratis tools
Er bestaan verschillende gratis tools die u kunnen helpen bij het vormgeven van uw video. Geanimeerde video’s bijvoorbeeld, kunt u makkelijk gratis maken.
Indien u niet het budget heeft om veel geld uit te geven aan een software, kunnen tools zoals Animatron Studio een goede oplossing zijn.
U heeft geen ervaring nodig om deze tools te gebruiken, aangezien ze vaak werken aan de hand van ingebouwde sjablonen.
Naast animation tools bestaan er ook een tal van gratis video-editing programma’s. Een professionele videobewerkingssoftware is namelijk vaak prijzig.
Conclusie? Een goedkope video hoeft er dus niet uit te zien als een budgetoptie. Veel goedkope video's zien er net zo professioneel uit als hun duurdere tegenhangers.
Tegenwoordig kan iedereen een marketing video maken, dus laat u zich zeker niet weerhouden door een krap budget.
De steeds betere en goedkopere software hebben het voor kleine bedrijven en ondernemers makkelijker dan ooit gemaakt om te concurreren met grote bedrijven in de video marketingwereld.
En nu is het aan u!