Inloggen
Service & Contact Securex.be
Inloggen

Kan de outplacementbegeleiding hervat worden?

Wanneer de werknemer nieuw werk gevonden heeft of een activiteit als zelfstandige opgestart heeft en hij wenst de procedure niet verder te zetten, moet hij de werkgever verwittigen zodat de outplacementbegeleiding niet wordt aangevat of stopgezet kan worden.

Laatst bijgewerkt op 19 januari 2024

Wanneer de werknemer die nieuw werk gevonden heeft, deze betrekking binnen drie maanden volgend op zijn indiensttreding weer verliest, kan de outplacementbegeleiding op zijn verzoek aangevat of hervat worden. Na het einde van zijn (nieuwe) arbeidsovereenkomst heeft de werknemer één maand tijd om een aanvraag in die zin naar zijn ex-werkgever te sturen samen met een attest waaruit blijkt dat hij als werkzoekende ingeschreven is.

Voor de werknemer die mits prestatie van een opzegtermijn ontslagen werd en een tegenopzeg gegeven heeft omdat hij nieuw werk gevonden had, moet dit verzoek tot hervatten (of aanvatten) van de outplacementbegeleiding gebeuren binnen de 3 maanden na het einde van de arbeidsovereenkomst bij zijn vorige werkgever.

De begeleiding (her)begint in de fase waarin het outplacementprogramma onderbroken werd en eindigt in elk geval na afloop van de periode van 12 maanden volgend op de aanvang van de outplacementbegeleiding [1].

De sectoren kunnen via collectieve arbeidsovereenkomst andere modaliteiten vastleggen.

[1] Indien er nog geen outplacementaanbod door de werkgever was gedaan, moet de werkgever dit aanbod alsnog doen binnen een termijn van 15 dagen na het verzoek van de werknemer. Voor de rest geldt de basisprocedure.

Alle artikelen over Specifiek stelsel voor werknemers van 45 jaar en ouder