De partijen hebben de mogelijkheid om een bijlage te sluiten om de belangrijkste elementen van de uitvoering van het aangepast of ander werk te regelen, zoals het volume van het werk, de uurroosters, de aard van het aangepast werk, het loon en de geldigheidsduur van de bijlage [1]. Bedoeling hiervan is de partijen ertoe aan te zetten de arbeidsrelatie tijdens de periode van aangepast of ander werk te regelen.
Dit is niet verplicht en de partijen kunnen de punten regelen die ze wensen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een ‘soepel’ werkrooster invoeren. Maar opgelet: ook al gaat het om een aangepast of ander werk, de arbeidsprestaties moeten wel nog altijd plaatsvinden binnen de tijdsblokken die in het arbeidsreglement voorzien zijn!
De wet bepaalt trouwens ook dat de bijlage van rechtswege wordt beëindigd als de werknemer niet langer voldoet aan de voorwaarden voor de tijdelijke hervatting [2]. De werknemer wordt door zijn ziekenfonds op de hoogte gebracht van het feit dat hij niet langer aan de voorwaarden voldoet en moet zijn werkgever hierover inlichten.
Wenst u een bijlage op te maken voor uw werknemer die tijdelijk een aangepast of ander werk zal uitvoeren? Neem contact op met uw Legal advisor of surf naar onze e-shop! |
[1] Nieuw artikel 31/1, §3 van de arbeidsovereenkomstenwet.
[2] Artikel 100, § 2 van de wet, gecoördineerd op 14 juli 1994.